Onze projecten

Om u een goed beeld te geven van wat Withoos Kunststoftechniek voor u kan betekenen, laten we graag zien welke projecten we met trots hebben uitgevoerd voor onze opdrachtgevers.

Brabant Water

Beluchting filterbedden

In opdracht van Brabant Water hebben wij de montage en productie van het leidingsysteem voor de beluchting van de filterbedden uitgevoerd. Het systeem is opgebouwd uit PVC-ventilatie leidingen die gekoppeld zijn aan PPS ventilatoren en een HdPE filterkabinet. Deze werkzaamheden waren onderdeel van de gehele renovatie van het drinkwaterstation in Lith, Noord-Brabant door Brabant Water.

INNO+

PP doseerkast

Deze doseerkast werd geproduceerd voor meerdere doeleinden. Bovenin is plaats voor meerdere doseerpompen. Mocht er een lek optreden of wat vloeistof weglekken, dan wordt dit opgevangen in de lekbak onder de pompen. Door het geplaatste leidingwerk loopt deze vloeistof naar een systeem buiten de kast. De onderste helft van de kast dient als opslagtank voor een ander te doseren medium.

Landgoed Princepeel

Vloer bekleden

Bij de drooginstallatie van de biogascentrale van Landgoed De Princepeel waren er problemen met de betonnen vloer. Door het zuurgebruik in de aangrenzende luchtwasser sleet het beton steeds verder weg. Hierdoor werd het moeilijker om de vloer te reinigen. In overleg met de klant hebben wij gekozen voor het plaatsen van een corrosiebestendige vloer. Vanwege de perfecte chemische resistentie hebben we PP (Polypropyleen) materiaal gebruikt. Ook is de aangrenzende luchtwasser uit PP-materiaal gebouwd, waardoor we een perfecte waterdichte verbinding hebben gecreëerd.

Hoeben Installaties

Pompput

Een klant van Hoeben Installaties had problemen met het niveaubeheer in het zuurwater-afvoersysteem. De oplossing werd gevonden in het plaatsen van een ondergrondse pompput. De pompput is voorzien van meerdere natte en droge compartimenten. Het zuurwater stroomt de put binnen in een eerste reservoir, dat ook fungeert als slibvang. Hierdoor komt er zo min mogelijk slib in het uiteindelijke pompcompartiment. De pompen zijn direct boven het vloeistofniveau geplaatst, in een volledig waterdichte en droge omgeving. Hierdoor kan het zuurwater niet met de elektrische (pomp)installatie corroderen. Bovendien biedt het droge compartiment voldoende ruimte aan de monteur voor het uitvoeren van het benodigde onderhoud. Vanwege de buitenopstelling van de put hebben we de put uitgevoerd in UV bestendig HDPE (hoge dichtheid polyetheen).

Electroplast

Opslagtank

Electroplast is een leverancier en producent van kunststof beschermingsgoten en kanalen voor de infra- en glasvezeltechniek. Voor de koeling van de extrusielijnen gebruiken zij ge-demineraliseerd water (DEMI-water). Door de toenemende vraag en verhoging van de productie werd de huidige capaciteit DEMI-water te laag en de capaciteit van de reeds aanwezige opslagtank te klein. Om de capaciteit te verhogen was een tweede tank nodig. Wij hebben daarvoor in onze werkplaats een opslagtank uit 15mm dik HDPE gebouwd met een afmeting van 7x1x1,5m. De tank is voorzien van een stalen versterking tegen uitzetten door waterdruk. Het staal wordt bekleed met speciale HDPE-kokers, waardoor het mogelijk is de versteviging aan de tank te lassen en corrosie van het staal te voorkomen. We hebben de twee tanks met elkaar verbonden op locatie d.m.v. het plaatsen en aflassen van meerdere leidingen tussen de twee tanks. Zo is de opslagcapaciteit verdubbeld, maar kan de klant wel de originele pomp- en filterinstallatie blijven gebruiken.

Tokou Farm, Japan

Uitblaaskokers

Voor INNO+, leverancier van luchtwassers en klimaatsystemen in de agrarische sector, zijn wij naar Japan afgereisd voor het uitvoeren van laswerkzaamheden. De klant heeft 12 luchtwassers besteld, die compleet gebouwd en getest zijn in Nederland. De luchtwassers zijn zo ontworpen dat de maximale maatvoering in een zeecontainer past. Echter werd de uitblaashoogte van de wasser hierdoor te laag. De oplossing was het apart plaatsen van een uitblaaskoker. Deze zijn in losse delen verscheept en ter plaatse door ons in elkaar gezet en gelast. Door een goede voorbereiding en oriëntatie op de bij de locatie aanwezige voorzieningen en de benodigde aanpassingen aan machines en gereedschappen, zijn wij erin geslaagd dit project in een relatief korte doorlooptijd te realiseren.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?