Werkwijze

Wanneer u een kunststofproduct of kunststofleiding nodig heeft, luisteren we eerst naar uw wensen. Wat is er precies nodig, wat zijn de verdere specificaties? Op basis daarvan bepalen we welk materiaal het meest geschikt is. Het gekozen materiaal komt als plaat, buis of volstaf bij ons binnen. Er zijn verschillende lasmethodes die we kunnen toepassen om het beste eindresultaat te halen.

Ontwerp

Ieder project begint met een idee of ontwerp. Wanneer uw idee al volledig uitgewerkt is, ontvangen wij dit graag zodat we er direct mee aan de slag kunnen. Regelmatig is een simpel ontwerp of een kleine schets met wat maatvoeringen echter al voldoende om een begin te maken. Wij kunnen het ontwerp eventueel omzetten naar een 3D tekening. Deze tekeningen gebruiken wij in de werkplaats om alles op te bouwen, maar bijvoorbeeld ook voor het computergestuurd uitfrezen van de onderdelen. Bovendien laat een 3D tekening een mooi beeld zien van het uiteindelijke product.

Draadlassen

Nadat alle benodigde materialen zijn voorbereid, beginnen we met de assemblage. Eerst hechten we alle onderdelen op de juiste positie in elkaar. Vervolgens lassen we de diverse kunststofdelen aan elkaar door middel van heet gaslassen, ook wel draadlassen. Dit gaat met een handlasföhn, die zowel het materiaal als het toevoegmateriaal verwarmt. We kiezen in veel gevallen voor deze techniek, vanwege de hoge sterkte waarmee de onderdelen aan elkaar worden gelast.

Lassen met extruder

Wanneer het eindproduct van een dergelijke omvang is dat draadlassen niet voldoende is, versterken we de las met een extrusielas. De extruder voert het toevoegmateriaal dat door de machine wordt vermalen en verwarmd, totdat het materiaal plastisch is. Hierdoor ontstaat een homogeen verwarmd toevoegmateriaal. Ook verwarmt de machine het originele materiaal met hete lucht. De digitale temperatuur sensoren zorgen ervoor dat de extruder- en voorverwarmingstemperatuur te allen tijde optimaal zijn. Benieuwd hoe extruderen in zijn werk gaat? Deze timelapse geeft een goed beeld!

Spiegellassen

Voor het verlassen van kunststof leidingwerk en hulpstukken zoals appendages en kranen gebruiken we de methode spiegellassen. Hierbij worden de te verwerken leidingdelen aan weerszijde in een slee gespannen en afgesteld. Met een schaaf wordt de buitenste laag van het materiaal verwijderd. Dit zorgt ervoor dat het te lassen oppervlak schoon is en de leidingdelen naadloos op elkaar aansluiten. Voor het spiegellassen plaatsen we een warme schijf (de spiegel), die ingesteld is op de smelttemperatuur van het materiaal, tussen de leidingdelen. Door druk op de slee smelt de buitenste laag van het materiaal. Het materiaal warmt langzaam door en na de voorgeschreven tijd wordt de spiegel verwijderd. Daarna wordt er weer druk op de slee gezet. Hierdoor versmelten de verwarmde delen van het leidingwerk met elkaar. Nadat het materiaal is afgekoeld, heeft zich de perfecte las gevormd.

Zodra het lassen klaar is en het eindproduct naar volledige tevredenheid van onze vakmensen is gemonteerd en afgewerkt, wordt het zo snel mogelijk bij u afgeleverd. We kunnen de werkzaamheden ook uitvoeren op locatie.